

KÖLER Ember CH2 poleca się do mięs białych i czerwonych. Zaprasza do kosztowania ryb i owoców morza. Z Twoją pomocą przygotuje wyborne steki, burgery, żeberka, drób, karkówkę i kiełbaski. Z nim wyjdziesz poza granice dań tradycyjnych – z nim przyrządzisz potrawy z woka albo kociołka i zachwycisz gości.
Ruszt główny jest modularny. To w nim umieścisz naczynie. Za to na górnym ułożysz to wszystko, co czeka na podanie i kąpię się w gorącym powietrzu krążącym w stalowym korpusie.
Zestaw zawiera:
Korpus, pokrywa, półki i nogi powstały ze stali w kolorze klasycznej czerni. Natomiast uchwyty, pokrętła i rączki z lśniącej, polerowanej stali szlachetnej. Kontrastowa kompozycja prezentuje się świetnie i jest niebywale odporna. Użyliśmy mocnej stali, a każdy detal został pieczołowicie wykonany i dopasowany. To gwarantuje trwałość, stabilność, wiele spędzonych razem sezonów.
Stal opiera się działaniom temperatury, promieni słonecznych i wiatru. Stal zachowuje nienaganny wygląd przez lata, a gdy się zakurzy, wystarczy ją przetrzeć ściereczką.
Grilluj w duchu ekologii! Pokrywę i komorę grilla KÖLER Ember CH2 pokryliśmy emalią porcelanową – unikatową powłoką wykonaną w 100% z naturalnych minerałów: z żelaza i szkła krzemionkowego w temperaturze 850° C.
Korpus zyskał tym samym niepowtarzalną twardość i gładkość, bo znikły pory, w których mógłby gromadzić się brud. Zarysowania też mu nie grożą, więc grill będzie trzymał klasę.
Zawsze soczyste, kruche i delikatne porcje przyrządzisz na górnym ruszcie grilla KÖLER Ember CH2. Tam układaj dania gotowe i wypieczone: zarumienione skrzydełka, krwiste steki, pikantne żeberka, plastry karkówki, wyborną kiełbasę. Tam ciepłe powietrze będzie je delikatnie podgrzewać bez obaw o przypalenie i wysuszenie.
Górny stalowy ruszt to również idealne miejsce do grillowania warzyw, owoców, ryb i innych delikatnych potraw. Skosztuj i przekonaj się, jak wyśmienicie smakują, gdy powoli dochodzą w otoczeniu ciepłego powietrza.
Są takie dania, które lubią spoczywać tuż nad żarem. One potrzebuję wysokich temperatur i solidnego wypieku. To dla nich zaprojektowaliśmy system regulacji położenia węgli. Rozpalony brykiet spoczywa na stalowej tacy, a Ty kręcisz stalową korbką i podnosisz albo opuszczasz – zależnie od potrzeb. Rączka jest izolowana i nie dociera do niej gorąc rozgrzanych do czerwoności węgli.
Gdy trzeba będzie dorzucić opału, otwierasz frontowe drzwiczki – tak, jak się to robi w piecach opalanym drewnem. A jeśli zrobi się za gorąco, skorzystaj z regulowanych przepustów. Otwierając je i przymykając, uzyskasz idealne warunki. Spójrz tylko na wbudowany termometr – on wskażę Ci aktualną temperaturę.